Regional cooperation

 
   
Лого на EA

Status of a full membership in the European Accreditation

Институтот за акредитација на Република Македонија се стекна со статус на полноправна членка во Европската организација за акредитација (European co-operation for Accreditation) на 21 ноември 2007 година.

 

Read more...

 

IARM signed a memorandum of understanding with the institute for accreditation of Bosnia and Herzegovina (BATA)

Тhe Institute for Accreditation of the Republic of Macedonia on the 23rd February 2010, in Sarajevo, signed a Memorandum of Understanding with the Institute for Accreditation of  Bosnia and Herzegovina (BATA).

Read more...

   

Потпишани договори со акредитационите тела на Република Косово и Република Турција

Во рамки на Тркалезната маса на телата за акредитација на Југоисточна Европа која се одржа на  13 и 14 Мај, 2009 година во Скопје, Институтот за акредитација на Република Македонија потпиша Договори за соработка со акредитационите тела на Република Косово (DAK) и Република Турција (TURKAK).

Read more...

 

Институтот за Акредитација на Република Македонија (ИАРМ) потпиша Договор за соработка со националното акредитационо тело на Република Бугарија

Во рамките на прославата, по повод 10 годишнината од работењето на Bulgarian Accreditation Service (BAS), во Софија, Република Бугарија, двете национални акредитациони тела, ИАРМ и BAS, потпишаа меѓусебен Договор за соработка.

Read more...

   
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  Next 
  •  End 
  • »

Линкови

АТSАкредитационо тела на Србија

(www.ats.rs)


АТCGАкредитационо  тело на Црна Гора

( www.atcg.co.me)


HAA – Хрватска Агенција за Акредитација

(www.akreditacija.hr)


DA –Акредитационо тело на Република Албанија

(www.albanianaccreditation.gov.al)


DAK-Акредитационо тело на Косово

(www.mti-ks.org)


TURKAK- Акредитационо тело на  Република Турција

(www.turkak.org.tr)


BAS Акредитационо тело на  Република Бугарија

(www.nab-bas.bg)